Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film s minimom katastrofických záberov, a keď už, tak za moc nestoja. Nefungujúce vzťahy ako dospelých, tak teenagerských hrdinov, patos, nepríjemne sympatický americký prezident, minimum napätia. Pozerať sa na to ale celkom dá, hlavne ale nie večer, ako na hlavný bod programu. Nič proti Mimi Leder, ale ženy túto látku zrejme zvládnuť nedokážu. Na to tu máme napríklad Emmericha, alebo Baya, na ktorých sa stále iba sťažujeme. Asi nie úplne právom. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Točit filmy, které hrozí zkázou celému světu, by se mělo zakázat, protože se vlastně jedná o stejnou levost, jakou je podprahová reklama. Takovým filmem diváky pouze citově vydíráte. O to ubožejší je řešit obyčejné lidské problémy, jako jsou vztahy mezi rodiči a dětmi či první láska, na takto absurdně megalomanském pozadí. Když už něco takového natočit, tak tedy zatraceně dobře dbát na alespoň trochu uvěřitelný příběh a chování postav, čemuž ovšem musejí napomáhat i herečtí představitelé. Tento film by u mě propadl, nebýt té Bayovi příšernosti, ve srovnání s ní Drtivý dopad ještě zůstává docela snesitelným podíváním. Morgan Freeman jako prezident USA - dost směšné, ale stále mnohem lepší než Harrison Ford. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Veriť v niečo. Dúfať v niečo. A pre túto vieru žiť.“ Spoilery. Toto je vážne dobrý film. Niektoré veci sú divné (rôzne krkolomné časové veľké skoky), iné zásadné veci nevidíme (pokus o zničenie s pomocou amerických a ruských rakiet), ale pravdupovediac čím častejšie Drvivý dopad vidím, tým mi pripadá vyzretejší. Na jar 1998 bol vnímaný ako udalosť, keďže sa jednalo o jeden z prvých filmov nového Spielbergovho (a Geffenovho a Katzenbergerovho) štúdia DreamWorks. Kasting bol v rámci možností nabúchaný, režírovala solídna Mimi Leder (rok dozadu pre DreamWorks natočila podobne "civilného" Peacemakera s Clooneym a Kidman, ktorým štúdio debutovalo na trhu), pekný 75-miliónový rozpočet, prorocký scenár (afroamerický prezident USA) a povesť realistickejšieho "klonu" tohoročného Armageddonu od Baya. Moje primitívne Ja dáva 4* práve Armageddonu, ale ono je vlastne blbosť tie dva filmy porovnávať, sú veľmi odlišné. Dokonca by som povedal, že kým v Armageddone to ku koncu búcha (všetko) už vyložene  neznesiteľne, Drvivý dopad na to ide skrz postavy, vzťahy a psychológiu, čo starne pomalšie, než CGI a nekonečné akčné sekvencie. Ono je to vlastne veľmi ponurý a tragický film. Áno, mnohé postavy sú prekvapivo nesympatické (cez mŕtvoly idúca reportérka, pomerne nadutý astronaut-dôchodca, americký prezident znechutene vstávajúci od kamery vo chvíli, keď sucho oznámi, že pokus o likvidáciu nevyšiel), ale mne sa to paradoxne práveže páčilo, pripadalo mi to realistické. Nakoniec je to ale žiaľ "len" čosi podobné, ako Peacemaker: vidno na tom investované peniaze a herci sú fajn, ale zároveň je to zvláštna natočená polonuda. Publikum ale bolo prekvapivo nadšené, obdarilo snímku parádnou celosvetovou tržbou 349 miliónov (pri rozpočte, ktorý sa podarilo udržať v rozumnej výške 75 miliónov). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drtivý dopad je skutečně drtivý, tedy do samotného konce, kdy vypukne na Zemi to pravé nezastavitelné peklo. Také je to hlavně katastrofický film, který vůbec není špatný, ale málokdy je takový film dobrý a tento je jedním z mála, také na něm spolupracoval slavný Spielberg, takže se to na filmu rozhodně podepsalo. Film a jeho podstata nereálná není, právě naopak ukazuje možnost, která klidně kdykoliv může nastat, a to je na něm tak strašidelné. Drtivý dopad je rozhodně jedním z těch mála, který má co nabídnout i po deseti letech. Stále má co říct a je neskutečně nadčasový, ale furt je u mě za tři hvězdy. Nechtěl bych potkat něco tak strašidelného, co můžu vidět právě tady. Až z toho leze mráz po zádech, strašidelné. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a ani člověk ať nic nečeká je to katastrofická krása a ve směs se nic neděje ale tady prostě nevadí tady jsem žral příběh a danou situaci jednání, romantika nechyběla napětí akce a drama taky ne finální ukončení je velkolepé a rychle je dobře že i dříve dokázaly filmy nesmírně dobře potěšit mít skvělé efekty dodat mrazivé scény, herci na svém začátku a pak se s úsměvem koukám na nebezpečí. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Rok 1998 byl jedním z těch, kdy se v rozmezí několika týdnů ucházely o pozornost a peníze diváků dva filmy s prakticky totožným námětem - v tomto případě šlo o snahu zabránit asteroidu aby zasáhl Zemi. Nakonec měli úspěch oba konkurenti - vyloženě popcornový Armageddon utržil při rozpočtu 140 milionů amerických dolarů celosvětově 554 milionů. Konkurenční, spíše vážnější Drtivý dopad nasbíral sice "jen" 349,5 mil. (z toho 140,4 mil. v Severní Americe), ovšem také stál podstatně střídmějších 80 milionů. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 16. června 1997 do 24. října 1997 ve Virginii, Washingtonu, Californii a New Yorku. (ČSFD)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama